Četrtfinale Alpske hokejske lige

V soboto 27.3.2021 se prične četrtfinale Alpske hokejske lige. Prihaja torej mesec napetih izločilnih bojev, kjer bomo dobili novega prvaka AHL najkasneje 28.4.2021. Četrtfinale se igra v seriji “best of 5”

Foto: AlpsHockeyLeague

HK SŽ Olimpija – WSV Broncos

Aktualni prvaki AHL in vodlilno moštvo rednega dela lige si je izbralo za nasprotnike WSV Broncos. Olimpija načeloma ne bi smela imeti večjih težav z Broncosi – saj so v izvrstni formi. Navkljub 7 poškodovanim so v zadnjih 12-ih tekmah zmagali 11 krat, enkrat pa izgubili po kazenskih strelih. V celotni sezoni so ustvarili kar + 121 gol razlike kar je absolutni rekord lige od kar je liga ustanovljena. Poleg tega imajo Zmaji v vratih enega najboljših golmanov v zgodovini te lige, ki je obranil kar 94,4% vseh strelov in dosegel 6 “shutoutov”. Tudi novica o priključitvi ICE HL daje ekipi dodatene pozitivne energije. Po drugi strani so Broncosi celotno sezono igrali po sistemu toplo – hladno. Zasedli so skromno 11. mesto v rednem delu. V končnici so dvakrat premagali RBJ – kar je za mnoge predstavljalo presenečenje, a moramo vedeti, da so Broncosi tradicionalno neugodna ekipa za RBJ. V rednem delu so namreč RBJ premagali obakrat. Če lahko rečemo, da Olimpija slovi kot kompletna ekipa, igra Broncosv sloni na dobrem dnevu vratarja Reinharta, ter napadalcev Goocha, Ganderja, Valentinija in Hannouna.

Slohockey napoved: 3:0

HDD SIJ Acroni Jesenice : HC Gherdëina

Slohockey napoved: 3:1

Če so Železarji odpravili pomankljivosti in se pogovorili o odgovornostih, katere so bile problem zadnjih nekaj tekem v rednem delu, potem nebi smeli imeti večjih težav z HCG. Jeseničani so osvojili zelo dobro 2 mesto v rednem delu lige in celotno sezono igrajo konstantno. HCG pa je redni del končala na 10.mestu in imajo najslabšo obrambo med vsemi moštvi v četrtfinalu. So pa v končnici formo dvignili in z 2:0 suvereno odpravili bivše evropske prvake VEU Feldkirch z razliko 10:4. Podobno kot pri Olimpiji – ocenjujemo, da imajo na Jesenicah kompletno ekipo. Pri HCG pa uspehi slonijo na vratarju Smithu, branilcu Nedvedu ter napadalcih Wilkinsu, McGowanu, Niemeli in Sullmanu. Železarji si v nobenem primeru ne smejo dopustiti podcenjevanja nasprotnika.

Slohockey napoved: 3:1

HC Pustertal : EHC Lustenau

Dvoboj 3 uvrščenega moštva in 9 uvrščenega moštva v rednem delu lige. Po vsej logiki bi moral HCP suvereno dobiti omenjeno serijo. So kompletna ekipa, v rednem delu so 2 krat odpravili EHC. Novica o priključitvi jim daje dodatnega zagona. Enako imajo željo iti do konca, saj so do sedaj vedno pokleknili pred odločilnimi tekmami – zelo si želijo lovorike. Po drugi strani je EHC suvereno odpihnil eno boljših ekip AHL zadnjih let in to kar s 13:4. Glede na to, da tekma šteje kot derbi verjamemo, da bo zelo zanimivo. Bomo videli če so D’Alvise in ekipa sposobni presenečenja.

Slohockey napoved: 3:1

Asiago : Cortina

Verjetno najbolj nepredvidljiv par četrtfinala. Dvoboj 4 in 5 ekipe rednega dela. Oboji imajo v ekipah izjemne tuje okrepitve, medsebojni rezultat v rednem delu je 1:1. Vratarja sta na 2 in 3 mestu lestvice najboljših vratarjev. Dvoboj se bo bil predvsem med Cazzolo, Gifropolusom, bratoma Pietroniro, Zanatto in med Gellertom, Roso, McParlandom, Manetutom. Serijo pa bosta odločila vratarja.

Slohockey napoved: 2:3

Foto: AlpsHockeyLeague

Glede na napoved pričakujemo, da se bodo v polfinale uvrstili: HK SŽ Olimpija, HDD SIJ Acroni Jesenice, HC Pustertal in Cortina.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: