Če bi imel čarobno palico, bi imeli na Jesenicah en, enoten in močan klub in bi igrali v ICE HL!

Peter Bohinec je pred slabim letom prevzel vodenje članskega jeseniškega hokeja. Navkjub COVID 19 je z ekipo zavihal rokave – sanira pretekle dolgove in išče možnosti za napredek hokeja na Jesenicah. Naš sogovornik izkazuje veliko željo in kot rojenemu Jeseničanu mu hokej pomeni ogromno.

Foto: HDD SIJ Acroni Jesenice

G. Bohinec, še malo in bo 1 leto odkar ste postali predsednik HDD Jesenice. Kako ocenjujete svoje delo?

Po osmih mesecih dela v HDD Jesenice težko ocenjujem svoje delo. Glede na Covid epidemiološko situacijo in ne razumevanje države, ki nima posluha za klubske športe se trudim po svojih najboljših močeh, da klub ohranimo pri življenju in igralcem omogočamo odlične pogoje za delo in razvoj.

Pred prevzemom predsedniškega mesta niste imeli izkušenj z vodenjem športnih organizacij, imate pa veliko izkušenj iz gospodarstva. Kakšen je vaš pogled na stanje slovenskega članskega klubskega hokeja? Kje so možnosti za napredek? Kje so pasti?

Znanje in izkušnje, katerega sem pridobil v vseh letih službovanja mi pri vodenju športne organizacije zelo pomagajo. Stanje slovenskega hokeja je primerno finančnim vložkom. Lahko smo zadovoljni, da v klubih deluje veliko prostovoljcev in volonterjev, ki skrbijo za nemoteno delovanje. Za preskok na višjo raven delovanja pa bi slovenski klubi morali prejemati višje finančne vložke, saj ima povprečna ekipa v ICHL večji letni proračun kot vsi slovenski klubi skupaj. Možnosti za napredek vidim predvsem v večjem vlaganju v slovenski hokej in njegovi promociji. Glavna past pa je, da ambicije in želje po uspehu ne presegajo realnih finančnih zmožnosti.

Po naših informacijah ste ob prihodu zavihali rokave – ter v klubu uredili stvari tako s pravnega kot organizacijskega vidika. Tudi tekoče poslovanje je stabilno. Kako ocenjujete stanje v HDD Jesenice? Kakšno je stanje dolga, ki je nastal pred vašim prihodom?

Stanje v HDD Jesenice je stabilno. Delujemo po poslovnem načrtu, ki je bil sprejet na začetku sezone. Zaradi specifične sezone, ko ni v dvorani gledalcev ima klub ogromno izzivov, katere bolj ali manj uspešno rešujemo sproti.

Trenutno zasedate visoko drugo mesto v Alpski hokejski ligi. Apetiti navijačev rastejo z vsako tekmo. Kateri so vaši cilji v letošnji sezoni ? In kakšne cilje imate v naslednjih sezonah?

Ekipa je v dosedanjem delu sezone z osvojitvijo pokala Slovenije in doseženim drugim mestom po rednem delu AHL presegla rezultatska pričakovanja kluba. Naš cilj in moto je rasti in napredovati iz tekme v tekmo. Fantje pokazali veliko pripadnost, borbenost zato verjamem, da bomo v končnici trd oreh za vse naše nasprotnike. V finalu državnega prvenstva Slovenije je cilj HDD Jesenic vedno in samo zmaga!

Foto: HDD SIJ Acroni Jesenice

V preteklih tednih smo brali, da ste skoraj prekinili sodelovanje z Marcelom Rodmanom. Na koncu ste se dogovorili za znižanje njegove pogodbe in odhod po koncu sezone. Kaj je šlo narobe?

Znotraj vsake organizacije prihaja do različnih mnenj in različnih pogledov. Zadevo smo rešili znotraj kluba in naš fokus je usmerjen v nadaljevanje sezone. Moj pogled in delo sta usmerjena v prihodnost kluba, zato želim pogrevati zaključenih zadev iz preteklosti.

Večina hokejskih sredin oz. klubov ima na enem mestu vse selekcije od članov do malčkov – na Jesenicah pa imate HDD SIJ Acroni Jesenice s članskim moštvom in Hidria Jesenice – s članskim moštvom in mlajšimi selekcijami – kakšen je vaš pogled glede hokejske prihodnosti na Jesenicah? Združitev klubov ali vzpostavitev lastne hokej šole?

Dva kluba v isti dvorani sta za pridobivanje sponzorjev velik problem. Želim si enotnega delovanja in močnih ter uspešnih Jesenic.

Kakšen je proračun vašega kluba?

Proračun za sezono 2020/21 znaša 500.000 EUR. (opp. izpad prihodkov vstopnic in zmanjšanja sponzorstev zaradi Covid-19)

Kako močno je COVID 19 zadel delovanje vašega kluba?

HDD Jesenice so znane po veliki podpori navijačev iz celotne Slovenije. Igralci izredno pogrešajo polne in glasne tribune. Za sam klub pa trenutna situacija pomeni izpad dohodka v znesku 120.000 EUR iz naslova prodanih vstopnic.

Kakšen je vaš pogled na HZS? Mislite, da bi HZS moral bolj aktivno razvijati slovenske klube in bolj aktivno pomagati klubom v tej res krizni situaciji? Bi morda pričakovali več tudi od Vlade RS?

Trenutno sem premalo časa vpet v delovanje slovenskega hokeja. Vsakodnevne obveznosti na klubski ravni mi niso dopustile, da bi si ustvaril celotno sliko o delovanju HZS. Od Vlade RS bi pričakoval več razumevanja in pomoči v času epidemije.

Kako gledate na Olimpijo…rivali ali sovražniki? S predsednikom Olimpije se poznata že dlje časa – kakšen je vajin odnos?

Na HK SŽ Olimpija vedno gledam kot na rivale. S predsednikom sva dolgoletna prijatelja.

Kaj dela predsednik hokejske organizacije ? Kako poteka dan predsednika HDD Jesenice?

Skrbeti za nemoteno delo kluba mi vzame veliko časa. Delo je predvsem usmerjanje sodelavcev za delovanje kluba.

Če bi imeli čarobno palico, bi…

Bi imeli na Jesenicah en enoten in močan klub. Igrali bi v ICHL s slovenskim igralci. Poleg tega pa bi še vsaj dva slovenska kluba igrala na nivoju AHL.

Vaš najljubši klub v Sloveniji, Evropi, v NHL?

V NHL je najboljši LA Kings. V Evropi pa navijam za vse klube v katerih uspešno nastopajo slovenski igralci. Najboljši pa brez dvoma HDD Jesenice.

Vaš najljubši hokejski spomin?

Prav gotovo je najlepši spomin v vlogi predsednika je osvojitev prve lovorike to je Pokala Slovenije.

Najljubša knjiga, avtomobil in pijača?

Najljubša knjiga je Hemingwayev Starec in morje. Glede na trend, razvoj in ekologijo prisegam na električne avtomobile. Pijača pa Coca Cola Zero.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: